"Prograd" d.o.o. - Žepče

OSNOVNA DJELATNOST Proizvodnja unutrašnje i vanjske stolarije, proizvodnja namještaja, kuhinja, i ostalih poluproizvoda od drveta
GODINA OSNIVANJA 1995.godina
BROJ ZAPOSLENIH 60
PROIZVODI/USLUGE Građevinska stolarija – vanjska stolarija (drvo, drvo-aluminij, drvo-aluminij sa termoizolacijom (prozori, balkonska vrata, ulazna vrata, klizne stijene, i sl.) i unutrašnja stolarija (veliki broj serija i modela unutrašnjih vrata i pregradnih stijena), proizvodnja masivnog i pločastog namještaja, kuhinja, stepenišnih gazišta i ograda, proizvodnja ploča lijepljenih od tvrdog i mekog drveta, proizvodnja rezane građe, i ostalih proizvoda i poluproizvoda od drveta
TEHNOLOGIJE KOJE SE KORISTE U PROIZVODNJI Najmodernije CNC mašine za proizvodnju građevinske stolarije, namještaja i kuhinja i ostale stolarske mašine kao što su: frezeri, debljinske i širinske prese, kontaktne brusilice, brente, šušare za drvenu građu, itd.
CERTIFIKATI/STANDARDI CE Znak, FSC
IZVOZNA TRŽIŠTA Austrija, Njemačka, Italija, Holandija, Švicarska, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija, itd.
PROIZVODNI KAPACITETI Preduzeće Prograd d.o.o. Žepče posjeduje velike instalisane kapacitete za proizvodnju vanjske i unutrašnje stolarije, namještaja i kuhinja i ostalih proizvoda i poluproizvoda od drveta od trupca do gotovog finalnog proizvoda.
REFERENCE I NAJVAŽNIJI KUPCI Veliki broj stambenih, poslovno-stambenih, poslovnih i industrijskih objekata je opremljeno proizvodima proizvedenim u pogonima preduzeća Prograd d.o.o., a kupci su mnoga pravna i fizička lica iz Bosne i Hercegovine i inostranstva.
KONTAKT OSOBA, JEZIK KORESPONDENCIJE

Elvedin Badnjar (B/H/S jezik, engleski jezik)

OSTALE INFORMACIJE Član Vanjskotrgovinske komore BiH, Privredne komore ZDK-a
MOGUĆI OBLICI SURADNJE I OČEKIVANJA Novi partneri i novi projekti

"Montažne eko kuće Porobić" d.o.o. - Žepče

OSNOVNA DJELATNOST Proizvodnja elemenata za montažne kuće
GODINA OSNIVANJA 2014.godina
BROJ ZAPOSLENIH 3
PROIZVODI/USLUGE Montažne kuće za stanovanje; Montažne kuće za odmor;
Montažni objekti različitih namjena prema zahtjevima naručioca
TEHNOLOGIJE KOJE SE KORISTE U PROIZVODNJI Montažni objekti se rade u nekoliko varijanti, visoki ''roh-bau'', ili , u skladu sa zahtjevima kupaca, i po sustavu ''ključ u ruke'
CERTIFIKATI/STANDARDI -----
IZVOZNA TRŽIŠTA Hrvatska, Slovenija
PROIZVODNI KAPACITETI Dostignuti kapacitet u proizvodnji montažnih kuća iznosi 2,000 m2. Društvo posjeduje opremu za proizvodnju montažnih objekata tj. strojeve za obradu drveta: hoblerica – dihterica, mašina za rezanje drveta i ploče, kombinovana mašina za rezanje i debljanje.
REFERENCE I NAJVAŽNIJI KUPCI Individualni kupci montažnih kuća na području Istre i Dalmacije – R Hrvatska.
KONTAKT OSOBA, JEZIK KORESPONDENCIJE

Adnan Porobić

OSTALE INFORMACIJE Osnivač poduzeća je društvo Montažne eko kuće, d.o.o. za graditeljstvo i usluge sa sjedištem u Puli, Trg Stara tržnica 4, Hrvatska. Iako je Društvo osnovano relativno nedavno, menadžment posjeduje više od 20 godina iskustva u proizvodnji i montaži montažnih objekata stečeno u Krivaji Zavidovići.
MOGUĆI OBLICI SURADNJE I OČEKIVANJA Zainteresirani za nove projekte.

"Budo ‐ Export" d.o.o. - Žepče

OSNOVNA DJELATNOST Proizvodnja i promet drvnih sortimenata, odnosno proizvodnja ploča za masivni namještaj
GODINA OSNIVANJA 1984.godina
BROJ ZAPOSLENIH 81
PROIZVODI/USLUGE Proizvodnja ploča i elemenata za masivni namještaj, Proizvodnja briketa
TEHNOLOGIJE KOJE SE KORISTE U PROIZVODNJI Tehnologija obrade drveta, od dovoza i proreza trupaca, decimiranja, parenja, sušenja, proizvodnje elemenata i ploča za masivni namještaj, do proizvodnje briketa od nus proizvoda (piljevine).
CERTIFIKATI/STANDARDI FSC CoC
IZVOZNA TRŽIŠTA Francuska, Hrvatska, Italija, Austrija...
PROIZVODNI KAPACITETI Kapaciteti primarne i sekundarne prerade drveta su oko 15,000 m3 – 20,000 m3 oblovine godišnje. Dnevna proizvodnja briketa iznosi cca. 15 tona.
REFERENCE I NAJVAŽNIJI KUPCI F.JAMMES-Francuska, Tradelink Wood Products-Francuska, Rougier Sylvaco P.-Francuska, Potier-Francuska, EIWTC-Luksemburg, Karl Schneeberger-Austrija, Spin Valis-Hrvatska, Contorte-Hrvatska, Antonelli- Italija, Ronchiato Gino-Italija.
KONTAKT OSOBA, JEZIK KORESPONDENCIJE

Ivo Budimir, Mirjana Kajić, Dijana Križanac – engleski i njemački jezik

OSTALE INFORMACIJE Član Privredne komore I Vanjskotrgovinske komore BiH
MOGUĆI OBLICI SURADNJE I OČEKIVANJA Proširenje kapaciteta proizvodnje i povećanje broja potencijalnih kupaca iz drugih zemalja EU

"Interlignum" d.o.o. - Teslić

OSNOVNA DJELATNOST Firma kao osnovu svog posla ima rad na polju pločastih materijala u drvnoj industriji kroz specijalizovane drvne centre, Banja Luka,Sarajevo i Teslić,usluge u drvnoj industriji,promet i prodaju podnih obloga kroz pet specijalizovanih radnji (Banja Luka,Sarajevo,Tuzla,Bijeljina,Teslić), promet namještaja kroz specijalizovane salone, u Tesliću i Bijeljini. Takođe u svojoj ponudi ima i građevinsku stolariju.
GODINA OSNIVANJA 2002.godine
BROJ ZAPOSLENIH 120
PROIZVODI/USLUGE Proizvodni segment firme čini proizvodnja stolica i stolova, namijenjenih isključivo izvozu i izrada namještaja po mjeri kao i opremanje objekata.
TEHNOLOGIJE KOJE SE KORISTE U PROIZVODNJI

U okviru centralnog skladišta u Tesliću funkcioniše odjeljenje za konfekcioniranje furnira sa kompletnom opremom za tu vrstu usluge: kuper spajač furnira, makaza za sječenje furnira, zatim makaza za uzdužno sječenje furnira. Centar takođe raspolaže sa mini linijom za furniranje ploča koja se sastoji od :

- prese na toplu vodu dimenzija 2500x1300 mm
- brusilice za brušenje ploča
- krojenje i kantovanje ploča

CERTIFIKATI/STANDARDI ISO 9001:2008, Chain-of-Custody
IZVOZNA TRŽIŠTA Sve zemlje regiona, EU
PROIZVODNI KAPACITETI Vertikalni raskrajači "STRIEBIG" i "STRIEBIG" COMPACT 5220, CNC mašine „WEEKE“, kant mašine „RAPID EP-11“, CEHISA SYSTEM 5P.
REFERENCE I NAJVAŽNIJI KUPCI Preporuke:Termoelektrana Stanari, Nova Banka Bijeljina PJ Modriča, Nova Banka Bijeljina PJ Doboj, Nova Banka Bijeljina PJ Teslić, Banjalučka Banka Teslić, Elektro Doboj, Skupština Opštine Teslić, Skupština Opštine Modriča, Trudbenik Doboj, Niskogradnja Teslić, Graditelj Teslić, Doktorska ordinacija Parović, Salon automobila MM Matuzići. Saradnja sa Kronospan-om, Hranipex-om, Deerfos-om, Tarkett-om itd..
KONTAKT OSOBA, JEZIK KORESPONDENCIJE Petković Stojko (direktor) /engleski jezik u pisanoj formi/
OSTALE INFORMACIJE -----
MOGUĆI OBLICI SURADNJE I OČEKIVANJA Otvoreni za sve vrste saradnje

"Elgrad" d.o.o. - Teslić

OSNOVNA DJELATNOST Primarna prerada drveta, finalna proizvodnja stolova i stolica od masivnog drveta (hrasta, bukve, oraha...), proizvodnja briketa i peleta, niskogradnja
GODINA OSNIVANJA 1991.godine
BROJ ZAPOSLENIH 350
PROIZVODI/USLUGE Masivni stolovi i stolice od punog drveta, drveni briket, elementi raznih dimenzija, lijepljene grede, lijepljene ploče
TEHNOLOGIJE KOJE SE KORISTE U PROIZVODNJI -----
CERTIFIKATI/STANDARDI FSC - certifikat odgovornog šumarstva.
IZVOZNA TRŽIŠTA Srbija, Makedonija, Crna Gora, tržišta Zapadne Evrope, Japan
PROIZVODNI KAPACITETI Primarna prerada drveta odnosno "piljenje dasaka " se vrši na vertikalnoj brenti tipa "Primultini " sa laserskim zauzimanjem mjera dasaka.
Sekundarna prerada tj . krojenje dasaka se obavlja poprečno- podužnim načinom krojenja rezane građe sa laserskim markerima i presjekačima i uzdužnim krojačima
dasaka sa kompjuterom tzv. optimizerima.
Sušenje rezane građe i elemenata se obavlja kako u klasičnim sušarama tako i u vakuum i kondenzacionim sušarama sa potpuno automatizovanim vođenjem procesa sušenja.
Proizvodnja furnira se vrši na ljuštilici furnira , a nakon toga vrši se sušenje listova furnira u protočnim tj. kanalnim sušarama.
REFERENCE I NAJVAŽNIJI KUPCI -----
KONTAKT OSOBA, JEZIK KORESPONDENCIJE Đorđe Gajić, tehnički direktor /njemački i engleski/
OSTALE INFORMACIJE -----
MOGUĆI OBLICI SURADNJE I OČEKIVANJA -----

"Drvo - Commerce" d.o.o. - Teslić

OSNOVNA DJELATNOST Proizvodnja bukove rezane građe
GODINA OSNIVANJA 1993.godine
BROJ ZAPOSLENIH 250
PROIZVODI/USLUGE Bukova rezana građa, bukovi elementi, lamele za dvoslojni i troslojni parket, drveni, ekološki briket
TEHNOLOGIJE KOJE SE KORISTE U PROIZVODNJI Sječenje pomoću CNC mašina, tehnološka obrada, sušenje i parenje u komorama
CERTIFIKATI/STANDARDI -----
IZVOZNA TRŽIŠTA Tajland, Japan, Kina, SAD, Danske, Švedske, i ostalog dijela Zapadne Evrope.
PROIZVODNI KAPACITETI Automatske sušare i parionice-15 kom, CNC presjekači i CNC blanjalice. Godišnja proizvodnja od 60.000m3 prerađenih bukovih trupaca. Kapaciteti za sušenje se sastoje od 15 komora, koji mjesečno u jednom turnusu osuše oko 1.800m3 građe, te četiri komore za parenje građe sa kapacitetom od 220m3 u jednom turnusu koji traje 18 časova.
REFERENCE I NAJVAŽNIJI KUPCI -----
KONTAKT OSOBA, JEZIK KORESPONDENCIJE Menadžer prodaje g-đa Maja Nikolić ( engleski i italijanski jezik). Engleski jezik u pisanoj formi.
Menadžer prodaje g-din Neven Mišić dipl.ecc ( engleski i njemački jezik).
Menadžer prodaje g-din Dalibor Nikolić (engleski i italijanski jezik).
OSTALE INFORMACIJE -----
MOGUĆI OBLICI SURADNJE I OČEKIVANJA Otvorena za sve vrste saradnje.